Nieuws

Wij komen in ons dagelijks werk regelmatig nieuwe dingen tegen die we graag met u willen delen.

‘Avivas’-project gegund op basis van EMVI binnenkort van start

Volgende week beginnen de werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Denekamp. Avivas Adviseurs heeft, samen met Stegginkinfra, de aanbesteding van dit project begeleid.

Aannemersbedrijf Gerwers Tilligte B.V begint volgende week in opdracht van de gemeente Dinkelland met de werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Denekamp. Bereikbaarheid van de woningen en winkels en een vlotte doorstroming van het doorgaand verkeer zijn belangrijke punten voor de gemeente Dinkelland. Op die manier wordt overlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt. Het project is in de markt gezet als een RAW-bestek en gegund op basis van de economisch meest voordelig inschrijving (EMVI). Eén van de EMVI-criteria was de bereikbaarheid van het gebied tijdens de werkzaamheden.

Avivas Adviseurs heeft samen met Stegginkinfra het aanbestedingsproces ondersteund. Zo heeft Avivas de toegevoegde waarde in kaart gebracht en dit vertaald naar passende EMVI-criteria. De inschrijvers zijn uitgedaagd het werk op een dusdanige manier te faseren, dat de rotonde in het projectgebied zo kort mogelijk afgesloten is. Dat is gelukt: de aannemer hoeft de rotonde slechts vier werkdagen af te sluiten om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Ook is er beoordeeld op de communicatie met de omgeving, waarvan bijgevoegde informatiebrief en presentatie op de inloopavond deel van de resultaten zijn.

Gunning op basis van EMVI in combinatie met een RAW-bestek wordt soms gezien als een lastige combinatie. Wij zijn van mening dat dit niet zo hoeft te zijn. Dit project is daar een uitstekend voorbeeld van!

 

131017 eurowerft300p

Contact
  Loosduinseweg 669
2571 AL Den Haag 
    
 

Stephan Meijers 
06 3448 2972

  Reinier Reijnhoudt 
06 1454 4910
   
  info@avivas.nl

Vind ons op

linkedin square 32p twitter square 32p

Over Avivas Adviseurs

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau dat zich richt op modernisering van de samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in de (civiele) bouw. We begeleiden opdrachtgevers gedurende het aanbestedingsproces, adviseren over keuzes in het proces en ondersteunen in het toepassen van denkwijzen, methoden en technieken. We zetten ons in om samen met onze opdrachtgevers juist  te bouwen en het juiste  te bouwen.